Názory a postrehy z tohto malého mesta

Zúfalí Hlohovčania: Žijeme na smetisku!

26.09.2009 15:55

Mesto ruží sa mení na mesto smetí! Najhoršie sú na tom obyvatelia sídlisk. Problém s komunálnym odpadom vraj nik nerieši.

Mestský úrad i zodpovedné ?rmy sa vraj navzájom len vyhovárajú. Podľa obyvateľov mesta sa komunálny odpad vyváža nepravidelne.

„Niekedy sa tu smetiarske autá neukážu aj dva týždne. Smeti sme tak nútení odkladať vedľa kontajnerov," priznali. „Radi by sme odpad aj separovali, lenže aj zberné nádoby sú plné a nikto ich nevyváža. Keď zafúka silný vietor, smeti sú všade rozlietané. Papier, hnijúce potraviny, fekálie. Žijeme v obavách o svoje zdravie. Za odvoz odpadu mesačne riadne platíme 18,26 € (550 Sk) za osobu, kompetentní to však neriešia," dodali.

Za zabezpečenie odvozu odpadu zodpovedá mesto. Primátor Hlohovca Ján Dlhopolček i jeho hovorkyňa sa k problému odmietli vyjadriť. „Na odvoz odpadu máme zmluvu s dvomi ?rmami. Informujte sa tam," povedali.

Ľubomír Kutan, majiteľ ?rmy TKO Ekopres II., ktorá zabezpečuje separovaný zber, pred otázkami Nového Času ušiel. Zhovorčivý nebol ani vedúci prevádzky A. S. A. Hlohovec Milan Krajčík.

„Harmonogram odvozu komunálneho odpadu určuje mesto. My sa len riadime jeho pokynmi," poznamenal.Obyvatelia Hlohovca sú tak nútení žiť na smetiskách.

„Sú vystavení hrozbe viacerých infekčných chorôb. Najčastejším sú rôzne parazitálne a črevné ochorenia, môžu však dostať aj žltačku typu A. Tá je nebezpečná, pretože väčšina ľudí proti nej nie je zaočkovaná," skonštatovala lekárka hlohoveckej nemocnice Helena Pauliniová

Nový čas 19.8.2009

Diskusná téma: Zúfalí Hlohovčania: Žijeme na smetisku!

Neboli nájdené žiadne príspevky.
 

© 2009 Všetky práva vyhradené.

Tvorba web stránok zdarmaWebnode